Kamperen met kinderen

Alles wat je moet weten over kamperen met kinderen

Of je nu gaat kamperen in Frankrijk of in Duitsland, of je nu een klein gezin hebt of juist een handvol kids en of deze kinderen een bungalowtent willen als overnachtingsplaats of gewoon een caravan, je wilt er in ieder geval zeker van zijn dat ook zij een fijne vakantie hebben.

Camping aanbieders

aanbiederbeoordelingmeer info
Vacanceselect9.2website
Go4camp8.4website
Belvilla8.8website
Roan8.2website
Tentholidays.nl7.8website
Allcamps7.5website

Eentje vol plezier, belevenissen, nieuwe vrienden en toch ook een beetje rust. En dat zonder dat ze aan gevaren blootgesteld worden, want je wilt natuurlijk niet dat ze tijdens jullie reisje wat gebeurt. Maar hoe zorg je voor dat alles? Welke faciliteiten moeten er hoe dan ook te vinden zijn op het vakantiepark? In welk gebied van bijvoorbeeld Frankrijk is kamperen voor hen het leukst? Door het geven van tips over het kamperen met kinderen proberen we je een handje te helpen bij deze lastige vragen.

Veilig kamperen met kinderen

Kamperen met kinderenLaten we eerst eens kijken naar hoe je succesvol ongelukken mijdt, als je met kinderen kamperen gaat. We hebben het hier dan uiteraard vooral over de jongsten. Ten eerste zou je op de plattegrond van de camping alvast een plek uit kunnen kiezen afgelegen van het water, grote hoogte verschillen, de weg en juist in de buurt van bomen voor de nodige schaduw. Zo ben je al preventief bezig met gevaarafwering. Mocht je het zekere voor het onzekere willen nemen, zou je ook kunnen kiezen voor een gehele autovrije camping. Op deze campings rijden geen auto’s rond, waardoor het een stuk veiliger wordt voor spelende kinderen. Iets wat op het eerste gezicht misschien wat minder met veiligheid te maken heeft, maar desalniettemin van belang is als je gaat kamperen met kinderen, is hun hygiëne. Je wilt niet dat je kind ziek wordt, maar bij het kamperen in Frankrijk of een nog zuidelijker land is de kans hierop vaak groter dan in Nederland. Door een camping uit te zoeken met gezinsbadkamers, waar je alles goed in de gaten kan houden en er gemakkelijker voor kunt zorgen dat ze zichzelf qua hygiëne niet verwaarlozen, kun je de kans op ziekte echter flink beperken.

De eisen van kinderen

kamperen met kinderen lodgetentHet kiezen van een geschikte camping bestaat natuurlijk niet alleen uit het minimaliseren van de kans op ongelukken. Kamperen met kinderen betekent namelijk ook dat er voldoende te doen moet zijn op het verblijf en iedereen daarnaast echt tot rust kan komen. Een bungalowtent is voor kinderen wat dat laatste betreft zeker een uitkomst. In een bungalowtent hebben kinderen namelijk altijd voldoende ruimte, hoeveel broers en zussen ze ook hebben, en kun je bovendien gemakkelijk afzonderlijke ruimtes maken, zodat iedereen zijn eigen plekje heeft. Om genoeg te doen te hebben, moeten er bepaalde faciliteiten op de camping zijn. Voor de jongsten kan dit een kidsclub of animatieteam zijn, voor de sportieve jeugd bijvoorbeeld een voetbalveldje en voor de tieners is een discotheek en voldoende andere jongeren vaak belangrijk. Iets wat iedereen overigens graag ziet, is een zwembad voor de nodige waterpret!