Vliegvakanties met kinderen

Vliegvakantie met kinderen

Behalve tijdens de zomervakantie zal je meestal moeten vliegen om met je kinderen naar de zon te gaan. Nu is vliegen met kinderen (vooral wanneer deze nog niet zo oud zijn) niet het leukste wat je maar kan bedenken.

Hier een overzicht van vlieg zon vakanties aanbieders

aanbiederreviewmeer info
TUI9.2website
Sunweb8.8website
WTC8.2website
Kras8.0website

Gelukkig bestaan er tegenwoordig tablets, deze bieden uitkomst om uw kinderen te vermaken tijdens de lange of korte vlucht naar uw zonvakantie bestemming.

Vliegvakantie  naar de zon met kinderen

Veel reizigers kiezen er tegenwoordig voor om een autovakantie achterwege te laten. Zij opteren er bijgevolg voor om een vliegvakantie met kinderen te boeken. Een vliegvakantie kinderen is interessant omdat het veel minder stress met zich meebrengt. Daarnaast ben je uiteraard ook veel minder lang onderweg. Toch zijn er een aantal factoren waar je bij het boeken van een vliegvakantie met kinderen rekening mee zal willen houden.

Vliegvakanties met kinderen

Vliegen met kinderen

Wanneer je gaat vliegen met kinderen zijn er verschillende punten waar je de nodige extra aandacht aan zal willen spenderen. In eerste instantie is er de vliegreis zelf. Het opstijgen en landen zijn altijd spannende momenten. Dit geldt zelfs voor volwassenen, dus ga maar eens na hoe je kind zich op deze ogenblikken voelt. Je kind geruststellen is dan ook erg belangrijk. Heeft je zoontje of dochtertje last van oorpijn door het drukverschil? In dat geval kan een snoepje geven of een slokje drinken helpen. Vliegen met kinderen betekent verder ook dat je kind zich tijdens de vlucht bezig moet kunnen houden. Voorzie omwille van deze reden altijd wat leuk speelgoed in de handbagage. Heb je niet veel plaats of gewicht meer over? Dan kan een tablet de oplossing bieden! Wil je het liever niet zo digitaal? Dan kan een leuk boek of een set kleurpotloden er voor zorgen dat je kind zich toch kan vermaken tijdens de vlucht.

Vliegen met baby

Wanneer je met een baby een vliegvakantie wil ondernemen zal je vaak een keuze moeten maken uit twee verschillende mogelijkheden. Luchtvaartmaatschappijen bieden jonge ouders namelijk de mogelijkheid aan om de baby gewoon bij zich op de schoot te nemen of deze een eigen zetel te geven. Op het eerste zicht maakt dit misschien weinig verschil uit, maar er zijn toch een aantal aandachtspunten. Voor een baby die niet over een eigen zetel beschikt mag bijvoorbeeld doorgaans geen aparte handbagage worden meegenomen. De zaken die je baby dan tijdens de vlucht nodig kan hebben moeten dus in je eigen handbagage worden gestopt. Let op, voor het meenemen van poeders en vloeistoffen geldt nog steeds een strenge beperking. Voor babyvoeding wordt doorgaans een bescheiden uitzondering gemaakt. Raadpleeg hiervoor altijd de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt, helemaal wanneer je een goedkope rondreis gaat maken.